הרבה אנשים מוותרים על הסכם ממון משום הטענה כי ממילא אין להם כלום ולכן אין טעם בחתימה על הסכם זה. דבר זה הינו טעות. נכון להיום, כל אחד אשר מתכוון לחיות יחדיו אם במסגרת נישואין ואם במסגרות שונות של ידועים בציבור יהיה זה חכם עם יחתום מראש על הסכם ממון.
חלוקת רכוש - הסכם ממון
יש מצבים בהם שני אנשים באים בברית הנישואין. לאחר תקופה קצרה הם מחליטים לרכוש בית בישראל ולשם כך הם משחררים את החסכונות האישיים שלהם וכן מבקשים מהוריהם או בני משפחותיהם תמיכה. יש לקחת בחשבון כי לא לכל אחד יש את אותו הסכום בחסכונות ופעמים רבות ההורים של אחד מהצדדים נותנים יותר כסף מהצד האחר וזאת משום מציאות החיים.
במקרה ולא חותמים על הסכם ממון בו מסכמים על חלוקת רכוש בהתאם ליחסיות ההשקעה של כל אחד מהצדדים, כל אחד מבני הזוג יצטרכו להתמודד עם חלוקה שווה. דבר אשר יכול להיות לא הוגן לבחור שקנה לאחר החתונה שמונים אחוזים מהבית והפרטנרית שלו ששמה רק עשרים אחוזים (כמובן שיכול להיות גם מצב הפוך, זוהי רק הדוגמא היותר שכיחה בדרך כלל).
הסכם ממון הוא לרוב משהו שמלווה בתחושות לא נעימות כל כך, שכן מדובר בחוזה מאד טכני וקר, מה שלא עולה בקנה אחד עם קיום ברית של זוגיות רומנטית, שאמורה להימשך לנצח. בפועל, אחוז הגירושין רק עולה משנה ולשנה ויותר ויותר זוגות מודעים לצורך, ההופך להיות די בסיסי - בהסכם ממון. אין זה ממש משנה אם אחד הזוגות הוא מולטי מליונר והשני לא, מטרת ההסכם היא להסדיר חלוקת רכוש ובעיקר למנוע חיכוכים, כאבי ראש וצרות בעתיד, אם וכאשר גירושין יהיו על הפרק.
כמה דברים חשובים שכדאי לדעת על הסכם ממון
חשוב לדעת את הדברים הבאים וזאת על מנת שלא ייווצר מצב בו מגלים כי ההסכם עליו חתמתם טרם הנישואין אינו תקף ברגע בו אתם מחליטים על גירושין:
- אגרה- חשוב לדעת כי יש לשלם על אגרת משפט כמה מאות שקלים.
- אישור- בית המשפט חייב לאשר את ההסכם על מנת שהוא יקבל תוקף.
- טרם נישואין- אם עורכים את ההסכם לפני הנישואין יכולים לאשר אותו אצל נוטריון. גם כאן יש אגרה של כמה מאות שקלים.
- ניסוח- אין חוק אשר אוסר עריכה עצמית של הסכם ממון, אך יש לקחת בחשבון כי רק עורך דין מנוסה יודע מהם הסעיפים החשובים ולכן חשוב לא להמר על דבר אשר יכול להשפיע על כל החיים שלכם.