הכירו את אדווה וגיל – היא מורה לאמנות, הוא רואה חשבון. שניהם מתגוררים יחד כבר שנתיים ומתכוונים להביא ילדים לעולם, ללא טקס הנישואים המסורתי. במקום טבעת, גיל מעניק לאדווה את אהבתו, מסירותו ותשומת לבו, ובמקום לשבור את הכוס, הוא שובר את הראש כיצד יוכל לשמח אותה בכל יום מחדש. אדווה, מצידה, בחרה שלא להצהיר על אהבתה לגיל מול קהל בני המשפחה והחברים, אלא עושה זאת במחוות אהבה קטנות אך רבות משמעות.

גיל ואדווה נחשבים לידועים בציבור, מאחר והם מצויים במערכת יחסים מחייבת לכל דבר, ללא טקס החופה והקידושין. ככאלה, מעולם לא חשבו כי הם זקוקים להסכם ממון, וסברו כי מדובר במסמך שהוא נחלתם של זוגות נשואים בלבד. אין זה מפתיע, משום שרבים חושבים כמותם ואינם מודעים לכך שהסכם ממון נחוץ לכל זוג, בין אם בא בברית הנישואים ובין אם לאו.
 

הסכם ממון – נחוץ גם לידועים בציבור

 
בהגדרתו הרשמית, הסכם ממון הינו חוזה הנערך בכתב בין בני זוג ובו מוסדרים ביניהם יחסיהם הממוניים , כלומר חלוקת הכספים והרכוש, במקרה וייפרדו. בין דפי ההסכם מגולמים רצונותיהם של שני בני הזוג וההסכמה השוררת ביניהם, כך שהאינטרס של כל אחד מהם יישמר. בהגדרתו הפחות רשמית אך המעשית, הסכם ממון הוא מסמך המונע התגלעות מחלוקות וויכוחים בלתי נעימים בעת פרידה, שהיא הליך כואב וקשה גם כך. לא מעט זוגות מוסיפים קושי נוסף על קשיי הפרידה, כאשר הם מתקוטטים אודות הרכוש המשותף ובעצם כך הופכים את ההליך לממושך ורב מטענים.
 
רבים מן הזוגות מעדיפים לסלק ממוחם כל מחשבה על "מה אם" – "מה יקרה אם מערכת היחסים לא תצליח? מה יקרה אם ניפרד ונלך איש איש לדרכו?". על אף שזו אינה מחשבה נעימה, חשוב שתכירו באפשרות של פרידה עתידית. מערכת יחסים זוגית מתחילה אמנם בתקווה גדולה, וזוגות רבים אכן חולקים חיים נפלאים יחד וחיים באושר עד עצם היום הזה, אך רצוי להיות מפוכחים ולהכיר בעובדה שחלק מן הזוגות נפרדים, וכדאי להיות מוכנים, גם רגשית וגם מבחינת הסדרים כלכליים, לאפשרות כזו.
 
נחיצותו של הסכם הממון רבה, בעיקר שהסתמכות על החוק בלבד אינה בהכרח משרתת את האינטרסים של שני הצדדים, מאחר והחוק אינו מתייחס לצרכים האישיים של בני הזוג ולהסכמים הספציפים שיש ביניהם.
 

איזה סוגיות ממוניות מופיעות בהסכם הממון, ומתי רצוי לערכו?
 

הסכם הממון כולל סדרת החלטות משותפות בנוגע לרכוש בני הזוג, ביחד ובנפרד – זה שנצבר ע"י כל אחד מבני הזוג בנפרד טרם כניסתו למערכת היחסים המשותפת, וזה שנצבר במשותף או בנפרד בעת קיומה של הזוגיות, כמו דירה, רכב, עסק של אחד מבני הזוג או שניהם יחד.
 
על אף שרצוי לערוך הסכם ממון בשלב מוקדם במערכת היחסים הזוגית, תוכלו לעשות זאת גם אם אתם מקיימים זוגיות זמן רב. בניגוד למה שנהוג לחשוב, אין שלב בזוגיות, כמו מעבר למגורים משותפים או הבאת ילדים לעולם, שממנו והלאה לא ניתן לערוך הסכם. בקרב ידועים בציבור, הסכם הממון מחייב מעצם חתימתו, אך ניתן גם לאשרו אצל נוטריון או בבית המשפט.
 

ליווי אישי ומקצועי בתהליך בניית וחתימת הסכם הממון
 

אחת העצות החשובות ביותר שנוכל לתת לכם, היא לערוך את ההסכם עם איש מקצוע מיומן הבקיא בכל הפרטים הקטנים. אנו ב"משפחה חדשה" נשמח לספק לכם את כל המידע הדרוש לשם עריכת הסכם ממון שישרת את שני הצדדים ולהעניק לכם ייעוץ משפטי מקיף, שיאפשר לכם להבין לעומקה את המשמעות המשפטית של כל סעיף וסעיף בהסכם. בנוסף, נעמיד לרשותכם צוות עורכי דין בתחום דיני משפחה, מן הטובים בתחומם, שינסחו ויערכו את ההסכם יחד איתכם, בדומה לאלפי זוגות שבחרו לפנות אלינו.
 
כפי שכל זוגיות וכל משפחה שונות ומיוחדות בינינו, כך אנו מאמינים שהסכם הממון שלכם צריך להיות מותאם עבורכם במדויק ולשקף את רצונותיכם וההסכמה ההדדית ביניכם.
אנו מאחלים לכם שנים רבות של זוגיות מופלאה ונשמח ללוות אתכם בכל צעד הקשור בה.
 

צרו קשר ונעמוד לרשותכם - 03-6134244