פעמים רבות אנו שומעים בחדשות או קוראים בעיתון על איש ציבור או אדם מפורסם שקיבל צו עיכוב יציאה מהארץ בשל חשד או אישום בעבירה או עבירות פליליות. השאלות שעולות כתוצאה מסוגיה זו הן מה המשמעות של צו עיכוב יציאה מהארץ, האם ניתן להסירו בדרך חוקית, כיצד עורך דין פלילי יכול לעזור ועל כך ננסה לענות בפוסט הבא. אז הליך צו עיכוב יציאה מהארץ הינו הליך נפוץ בעיקר סביב מצבים של גירושין, מזונות אך לא רק. גם אנשים המואשמים בהלבנת הון, מרמה, אונס ועוד עבירות פליליות עלולים להוביל להוצאה של צו עיכוב יציאה מהארץ עם אישור של בית המשפט.

מטרתו של צו עיכוב יציאה מהארץ נועד למנוע מהנתבע לעזוב את הארץ לצמיתות או לתקופה ממושכת שכן, בהיעדרו הוא עלול לפגוע בניהול המשפט וביצוע פסק הדין ולכן הוא נועד לאפשר להליך המשפטי להתקיים כסדרו.

מי מוסמך לעכב את החשוד או הנתבע?. למעשה לא מדובר בהליך מסובך אלא בהליך שגרתי. אישה אשר פונה לדין הרבני מחשש עיגון לרוב תקבל צו עיכוב יציאה מהארץ לעתים מבלי לשמוע את הצד השני. בנוסף, ניתן לקבל את הצו מבית הדין לענייני משפחה ומבית המשפט. חשוב להדגיש ולהבין כי צו עיכוב יציאה מהארץ פוגע בזכות בסיסית של אדם במדינה דמוקרטית והוא זכות כבוד האדם וחירותו. חלק מהחוקה העתידית של מדינת ישראל אומרת שכל אדם רשאי להיכנס ולצאת מהמדינה לצורכיו האישיים והעסקיים. צו עיכוב יציאה מהארץ יכול לפגוע באדם בשלל היבטיםהנושא של צו עיכוב יציאה נידון בהתאם להליך המשפטי המנוהל ולוקח בחשבון את כל ההשלכות של הפסיקה הזו וכל מקרה נבחן לגופו.

לסיכוםבחלק מהמקרים צו עיכוב יציאה מהארץ ניתן כבר באמצע הליך פלילי ולכן מדובר בסיטואציה שבה הנתבע או החשוד במעשה כבר נעזר בעורך דין פלילי. אם קיבלתם צו יציאה מהארץ מבלי שאתם נמצאים בהליך משפטי כלשהוא, מומלץ לבחור בעורך דין פלילי לאחר שבדקתם היטב את קורות החיים שלנו, זה ינסה על פי החוק להסיר את הצו במהרה

צרו קשר ונעמוד לרשותכם - 03-6134244